Anda disini
Home > Uncategorized > Microdermabrasion Malaysia

Microdermabrasion Malaysia

Microdermabrasion Malaysia

Sejarah tarikh microdermabrasion kembali sejauh mana orang-orang Mesir purba. Dokumentasi Ulasan bahawa Mesir purba doktor kertas pasir digunakan untuk melembutkan penampilan parut. Konsep di sebalik amalan ini adalah serupa dengan rawatan microdermabrasion zaman moden kita. Rawatan microdermabrasion disenaraikan antara TOP 5 popular estetik rawatan di Malaysia. Ia adalah lagi satu lagi teras perkhidmatan yang disediakan oleh klinik estetik perubatan yang ramai di Malaysia. Apakah microdermabrasion? Bagaimana ia berfungsi? Adakah ia berbaloi untuk wang? Penulisan ini akan menjawab soalan anda tentang rawatan microdermabrasion di Malaysia.

Microdermabrasion Malaysia | Apakah microdermabrasion?

Microdermabrasion adalah proses penggunaan Kristal kecil untuk terkelupas kulit. Ia adalah rawatan yang non-invasif dan agak selesa. Rawatan microdermabrasion menggunakan sebarang bahan kimia. Prosedur ini mengalih keluar sangat lapisan kulit, membuang sel kulit kelihatan Kering, kusam dan tidak sihat. Ini memberikan cara untuk sel-sel kulit lebih sihat, lebih berseri dan segar di bawahnya ke permukaan.

Microdermabrasion Malaysia | Bagaimana microdermabrasion berfungsi?

Terdapat pelbagai jenis mesin microdermabrasion di Malaysia. Sebuah mesin berlainan menggunakan elemen pengelupasan yang berbeza. Di Malaysia, habuk mineral crystal, pancutan air dan petua diamond adalah antara unsur pengelupasan yang biasa digunakan. Microdermabrasion pada dasarnya berfungsi dalam dua bahagian. Pertama, Mesin ini menggunakan elemen yang pengelupasan untuk terkelupas perlahan-lahan permukaan kulit untuk mengeluarkan sel-sel kulit mati. Selepas itu, kekosongan jawatan terbina dalam menghisap sel-sel kulit yang dikeluarkan dan habuk, meninggalkan kulit yang memberikan nafas baru.

Hari ini, rawatan microdermabrasion di Malaysia hari ini menggunakan Mesin microdermabrasion lebih maju. Ini lanjutan peranti datang dengan ketiga mempunyai, di samping exfoliate tradisional dan sedutan vakum. Ciri ketiga ini sering dirujuk sebagai derma-infusion, membenarkan permohonan penyelesaian penjagaan kulit yang melengkapi rawatan microdermabrasion tradisional. Bergantung kepada keadaan kulit, doktor anda akan memilih penyelesaian penjagaan kulit yang paling sesuai untuk kulit anda. Ini dapat meningkatkan hasil.

Microdermabrasion Malaysia | Bagaimana microdermabrasion berfungsi
Microdermabrasion Malaysia | Apakah faedah-faedah microdermabrasion?

Microdermabrasion adalah rawatan yang non-invasif dan agak selesa untuk menangani banyak isu estetik kulit. Antara syarat-syarat yang biasa di Malaysia microdermabrasion yang digunakan untuk merawat termasuklah;

1. Jerawat dan comedones (bintik hitam / Whiteheads)

Mungkin itu merupakan petunjuk untuk kegunaan microdermabrasion di Malaysia, microdermabrasion boleh membantu untuk meningkatkan jerawat dan comedones. Sebum kesesakan dalam liang-liang kulit adalah faktor utama kepada pembentukan jerawat. Dengan menanggalkan sel-sel kulit mati yang boleh menyekat liang-liang kulit, microdermabrasion membantu untuk mengurangkan kesesakan sebum. Ini akhirnya mengurangkan berlakunya jerawat dan comedones, serta mengurangkan saiz liang kerana mereka tidak lagi akan tersumbat dengan perkara yang memegang mereka terbuka.

2. Jeragat Post Hyperpigmentation keradangan (PIH)

Pasca keradangan hyperpigmentation (PIH) adalah masalah yang biasa dihadapi oleh ramai rakyat Malaysia yang mengalami jerawat yang terdedah. PIH adalah orang-orang tanda coklat kehitaman yang ditinggalkan pada kulit selepas lama selepas jerawat reda. Bergantung kepada individu, PIH markah boleh membawa minggu ke bulan untuk mengurangkan. Microdermabrasion membantu mempercepatkan pengurangan PIH oleh aktif panik sel-sel kulit yang hyper-berpigmen dari bahagian atas kulit dan membuat bilik untuk sel-sel kulit yang "bersih" yang baru. Akhirnya, PIH markah meningkatkan dengan beberapa rawatan microdermabrasion.

3. Garis-garis halus dan kedutan

Kerana kulit kita berumur, garis halus dan kedutan menjadi lebih ketara. Ini adalah kerana kolagen kulit kami berkurangan dengan usia. Microdermabrasion boleh meningkatkan penampilan garis-garis halus dan kedutan kerana ia menggalakkan penghasilan kolagen baru di bawah kulit dirawat. Dengan berulang kali microdermabrasion, kulit terasa licin dan kelihatan lebih berseri.

4. Pigmentations

Cukup sering, pakar dermatologi dan estetik di Malaysia menggabungkan microdermabrasion ke rawatan mereka merancang untuk merawat kulit yang tidak sekata berjeragat. Bersama-sama dengan kaedah rawatan lain, microdermabrasion boleh mengurangkan penampilan kulit hyperpigmentation secara berkesan. Ia boleh meningkatkan pusing ganti sel kulit dan menggalakkan penyingkiran pigmen kulit dengan menanggalkan lapisan sel luar kulit yang rosak.

Microdermabrasion Malaysia | Berapa kerap saya perlu mempunyai microdermabrasion?

Pakar dermatologi dan estetik di Malaysia sering mencadangkan dua minggu kepada selang sebulan antara microdermabrasion. Selang ini adalah untuk membolehkan sel kulit bawah baru untuk sepenuhnya berturap sebelum sesi berikutnya. Biasanya anda akan memerlukan kira-kira 4-8 sesi microdermabrasion untuk melihat peningkatan ketara kulit. Untuk yang terbaik hasil yang tahan lama, rawatan penyelenggaraan yang disyorkan dan ini perlu dilakukan setiap 4-6 minggu.

Microdermabrasion Malaysia | Adakah terdapat sebarang kesan sampingan dari microdermabrasion?

Serta-merta selepas prosedur microdermabrasion, kulit anda mungkin berasa ketat dan kering. Bagi sesetengah orang, kulit mereka akan kekal sedikit pinkish selama 1-2 hari selepas prosedur. Jarang sekali, orang mungkin mengalami kerengsaan yang ringan. Walaupun secara umumnya dianggap satu prosedur yang selamat, kami nasihatkan mendapatkan rawatan microdermabrasion dilakukan di klinik perubatan estetik yang diperakui atau dermatologi klinik di Malaysia. Terdapat laporan daripada menakut-nakutkan dari microdermabrasion terlalu dilaksanakan, terutamanya dalam individu skinned yang gelap. Ia adalah penting untuk mengekalkan kulit lembap selepas prosedur dan elakkan daripada menggunakan produk penjagaan kulit keras. Rajin Berjemur perlindungan adalah penting untuk memastikan hasil yang optimum dan kesan sampingan yang minimum.

Microdermabrasion Malaysia | Berapa kos microdermabrasion di Malaysia?

Harga rawatan microdermabrasion muka di Malaysia berbeza-beza antara RM200 – RM600. Klinik estetik yang menggunakan microdermabrasion generasi yang baru dengan keupayaan infusi penjagaan kulit akan mengenakan harga yang lebih tinggi. Jenama popular microdermabrasion dengan penjagaan kulit infusion di Malaysia termasuk Hydrafacial, rawatan Facial SilkPeel, dan GentlePeel rawatan muka. Seperti juga dengan rawatan estetik yang banyak, mempunyai pelbagai rawatan dari semasa ke semasa adalah bermanfaat. Oleh itu, ia mungkin tidak bijak untuk mendaftar untuk sesuatu kursus rawatan yang dilengkapi dengan satu sesi tambahan rawatan.

Microdermabrasion Malaysia | Siapakah calon terbaik untuk microdermabrasion?

Rawatan microdermabrasion terbaik sesuai untuk mereka yang:

  1. Takut jarum
  2. Mahukan rawatan yang tidak menyakitkan dan selesa
  3. Mahukan masa pemulihan yang cepat
  4. Ingin meningkatkan keberkesanan produk penjagaan kulit mereka
  5. Tidak mahu kulit yang kimia atau laser
  6. Tidak mahu mengambil risiko apa-apa kesan sampingan yang mungkin
  7. Mengalami jerawat, parut, pigmentations tidak sekata dan penuaan kulit

Kulit yang popular dan estetik klinik di Malaysia yang menawarkan Microdermabrasion. Pendedahan penggunaan off-dilabel: dokumen ini mengandungi perbincangan mengenai ejen-ejen yang tidak dinyatakan oleh Pentadbiran ubat dan makanan Amerika Syarikat. MalaysiaAesthetic.com tidak mengesyorkan penggunaan mana-mana agen di luar penunjuk berlabel. Pendapat yang dinyatakan dalam dokumen ini adalah terdiri daripada penyumbang dan tidak semestinya mewakili kesepakatan ulama Agung Persatuan The perubatan estetik. Sila rujuk untuk mendapatkan maklumat rasmi untuk setiap produk untuk membincangkan tanda-tanda yang diluluskan, kontra dan amaran. Hakcipta Terpelihara, notis perundangan dan Penafian: maklumat yang dipaparkan dalam dokumen ini tidak bertujuan untuk bertindak sebagai garis panduan untuk pengurusan pesakit. Dokumen ini ditulis berdasarkan pengalaman peribadi dan bukti anekdot. Nama penulis dan MalaysiaAesthetic.com tidak bertanggungjawab atas kesilapan atau peninggalan dalam teks ini. Sebelum memutuskan apa-apa rawatan, berbincang dengan doktor yang bertauliah mengenai petunjuk, potensi risiko dan contraindication rawatan. MalaysiaAesthetic.com tidak akan bertanggungjawab kepada sesiapa pun untuk sebarang kerugian atau kecederaan yang disebabkan secara keseluruhannya atau sebahagian oleh penggunaan maklumat ini, atau untuk mana-mana anda membuat keputusan atau tindakan yang anda mengambil pergantungan kepada maklumat yang anda diterima daripada penulisan ini.

Top